Ösztöndíjak


A HMDA azért jött létre, mert elfogadhatatlannak éreztem, hogy Magyarországon a legtöbb gyerek számára elérhetetlen a nemzetközi szintű angol nyelvű vita. Csak néhány iskolában van vitaklub, a diákok nem kapnak edzést, és általában azt sem tudják, hogyan kezdjenek bele. A vita hihetetlen előnyei - kritikus gondolkodás, önismeret, szóismeret, gyors felismerés, gyors tanulás, kutatási technikák, és kapcsolatépítés a világ legokosabb többi gyerekével - a legtöbbeknek elvesznek, ha nem járnak, őszintén szólva, csak néhány intézménybe. Úgy érzem, itt az ideje, hogy ez Magyarországon megváltozzon. Legszívesebben saját zsebből finanszíroznék egy versenycsapatot, és vinném őket a világ minden tájára versenyekre. Ezt a célt mégis el akarom érni, bár ehhez idő kell. Alapvetően szeretném a vitát minél több gyerek számára nyitottá tenni, és segíteni más intézményeket abban, hogy saját vitaklubokat vagy társaságokat hozzanak létre. A vitázókkal és az e tevékenység iránt lelkesedő pedagógusokkal konzultálva a következő ösztöndíjakat állapítottam meg:

Érdemi szint: minden olyan nemzetközi verseny után, ahol egy diák előadói díjat nyer, vagy a csapat továbbjut a kieséses fordulóba, a diák 10% kedvezményt kap a havi tandíjból. Ez egészen 50% kedvezményt érhet el.

Szükségességi szint:  Abban az esetben, ha egy diák vitázni szeretne, de az ingyenes edzés és a kezdeti felmérés után anyagi nehézségek miatt nem tudja folytatni - és a kezdeti felmérés tehetséget és képességet jelez, a tanuló - szülöi beleegyezéssel - jelentkezhet teljes szükségességi ösztöndíjra.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.